AM ACADEMY
Online lezing Aziza Mayo over vrijeschoolonderwijs

AM publiceert haar eerste online lezing. Aziza Mayo, lector 'Waarden van het vrijeschoolonderwijs' geeft antwoord op drie vragen:

1. Wat is de essentie van het vrijeschoolonderwijs?
2. Wat doet de vrijeschool om dat mogelijk te maken?
3. Voor welke uitdagingen staat het vrijeschoolonderwijs?

In februari brengen we een tweede onderwijslezing uit op onze website. Dan gaan we in op de problematiek van de adolescenten die tegenwoordig en masse voor een 'tussenjaar' kiezen. Wat schuilt hierachter? En hoe vult de Vrijeschool zo'n tussen jaar in?

Neem ook een abonnement op AM. Een driemaandelijks prachtig uitgevoerd tijdschrift vol met interessante artikelen, reportages, columns en tips om actief bezig te zijn. Antroposofie inspireert!

 

NIEUWS Haags Vreedehuis geopend

Het Vreedehuis aan de Riouwstraat in Den Haag is sinds deze week officieel geopend. In dit huis gaat het om antroposofie ervaren en elkaar ontmoeten. Er worden diverse kunstzinnige activiteiten georganiseerd, maar je kunt er ook even binnenlopen voor een kopje koffie of een broodje in het nieuwe lunchcaf√©. Ook AM organiseert hier activiteiten. Zo is er op 8 februari a.s. een workshop Autobiografisch schrijven met Arianne Collee. Het pand heeft de afgelopen maanden een grondige verbouwing ondergaan. 

Maak kennis met het Vreedehuis 

PS In het komende nummer dat 2 maart verschijnt staat een uitgebreid interview met Stephan Jordan, directeur van het Vreedehuis.

BLOG Het zuivere geschenk

Manfred van Doorn over:

Waterman (22 januari - 21 februari)

Het sterrenbeeld Waterman wordt vaak afgebeeld als een man of vrouw - meestal een man -  die in een rivier staat en water terug schenkt aan de bron. Dat beeld symboliseert de continue stroom van ontvangen en schenken waarin wij dagelijks een balans moeten zien te vinden. De deugden van Waterman zijn dankbaarheid en het vermogen tot schenken. Daarin zit een paradox: als je vanuit vrijheid kunt schenken, verwacht je niks terug van iets of iemand anders, maar het schenkgebaar zelf geeft een gevoel van dankbaarheid.

Lees hier de blog van Manfred van Doorn over de Waterman

ARTIKEL Maak kennis met de Plastic Soup Surfer

Kunstenaar en bioloog Merijn Tinga strijdt al surfend tegen de groeiende berg plasticafval. Met een surfboard van gerecylede PET-flesjes stak hij de noordzee over om hier aandacht voor te vragen. Over zijn nieuwste project, waarbij hij op een SUP-board van zwerfafval de Rijn afvaart, is vanaf 30 januari de film Source2Sea in de bioscoop te zien. Bekijk hier de trailer op onze website.

Arianne Collee sprak met Merijn over zijn levensverhaal, zijn liefde voor de zee en zijn uiteindelijke streven om anderen te inspireren met zijn acties. 

Lees hier het interview met Merijn Tinga

RECENSIE Antroposofische zorg bij kinderziekten

Als je ervoor kiest om je kind niet te vaccineren tegen kinderziekten als rode hond, mazelen en waterpokken, is het belangrijk om iets te weten over het verloop van deze ziekten en hoe je je kind kunt ondersteunen bij het doormaken ervan. Deze brochure, uitgegeven door het Centrum Sociale Gezondheidszorg, geeft een heldere uitleg over o.a. symptomen, besmettelijkheid van kinderziekten en wat je kunt doen om complicaties te voorkomen.

Lees hier onze bespreking van het boekje

Delen mag

We vinden het fijn als je deze nieuwsbrief deelt met vrienden en bekenden die ge√Įnteresseerd zijn in thema's als duurzaamheid, BD-landbouw, kunst en cultuur, vrijeschoolonderwijs, opvoeding, voeding en vitaliteit enzovoorts, vanuit antroposofisch perspectief. De nieuwsbrief is gratis. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven via de website van Antroposofie Magazine.

Adverteren in deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Bureau Sjoerdsma