AM Concert ‘Stil Ogenblik’ met Cileke Angenent

“Lekker zingen, dat doen de meesten van ons als ze goede zin hebben. Met zingen kun je de nodige emoties kwijt, maar dat is maar één richting uit,” zegt zangeres en zangdocente Cileke Angenent. “De andere richting is van buiten naar binnen: als je je concentreert op wat je hoort, ga je beter zingen.”  

Cileke verdiepte zich in de zangscholingsweg van Valborg Werbeck-Svärdström, gebaseerd op aanwijzingen van Rudolf Steiner. Je stem vrij maken van obstakels is daarbij het basisprincipe. Ze is dan ook niet van het ‘lekker zingen’ alleen: “Ik zet mij in voor de muziek, om deze zo goed mogelijk door mijzelf en anderen te laten klinken.” Tijdens haar optredens nodigt ze haar publiek uit om op een verfijnde manier naar de muziek te luisteren, zonder verwachtingen.

Concert
Op 20 april 2018 geeft Cileke in Den Haag een speciaal concert voor AM, getiteld ‘Stil Ogenblik’. Ze wordt hierbij begeleid door haar vaste pianist, Wolter Willemsen. Tijdens dit optreden hoort u zeer verschillende kleuren die een stem kan hebben. Het warme donkere in het Russisch gezongen werken van Mussorgsky, maar ook de grappige lichte werkjes van Eben in het Tsjechisch als kleine miniatuurschilderijtjes. De prachtige folksongs van Benjamin Britten hebben weer een heel andere lichte kleur en de zigeunerliederen van Dvoràk komen recht uit het hart. Tijdens het pauzeprogramma zal Cileke kort met het publiek aan de slag gaan, en daarbij een tipje van de sluier oplichten van haar manier van werken.

Data en aanmelden
Het concert vindt plaats op vrijdag 20 april. Deur en café open vanaf 19.00 uur.
Aanvang om 20.00 uur.
Plaats: Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag
Kosten: €17,50, AM-abonnees €13,50 bij bestelling via secretariaat@antroposofiemagazine.nl; bij kaartverkoop aan de zaal: €20,00.

Aandacht
AM organiseert dit concert in het kader van de serie Aandacht in ons magazine. Met aandacht luisteren naar muziek, maar ook aandacht voor stemexpressie wanneer je zelf zingt.

Eerdere thema's:
straatfotografie
dagboektekenen
leren waarnemen (fenomenologie)
- autobiografisch schrijven