Kit Le Large

Aanraken mag!

  Dat zie je niet vaak, een museum waar je (de meeste) beelden gewoon aan mag raken! Beeldengalerij Het Depot in Wageningen is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal: van mensen voor mensen. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam.…

Lees verder

Sprongen in de tijd

Mijn jongste kind is nu twintig, de oudste negenentwintig, en van alles daar tussenin. Ze leven in een tijd van studie, uitgaan, eerste baan, vervolgopleiding, eigen bedrijf, eerste koophuis, mijn eerste kleinkind is zelfs onderweg! En ze ontdekken dat alles samen met hun vriendinnen. Stukjes daarvan maken wij hier thuis mee. Op sommige dagen is…

Lees verder

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

  Vakantie en lezen, ik kijk er erg naar uit. Dit jaar gaan we een week naar zee en een week naar Engeland. Aan zee ga ik vooral lezen, en een beetje tekenen, en in Engeland veel tekenen, en een beetje lezen. Naast veel te veel kleren en tekenspullen, neem ik ook altijd best wat…

Lees verder

Make your night

Dit is een Oosters ontspanningsritueel, gebruik door Chinese monniken en topsporters: Was voordat je naar bed gaat altijd je gezicht, handen en voeten. Ga dan op de rand van je bed zitten en zie jezelf als een objectieve toeschouwer. Vervolgens neem je de dag in chronologische volgorde door. Begin bij het opstaan. Hoe voelde je…

Lees verder

Slijpen

  Werken met mooi en goed gereedschap, is er iets fijners? Ik teken graag. En veel. Met vulpen en inkt, aquarelverf en ook met potloden. En heb intussen vele soorten puntenslijpers gehad. Want een fijne punt aan je potlood is best een dingetje. Een uitdaging. Ik probeerde kleine puntenslijpers, naar-men-zei-vlijmscherpe slijpers, handslijpers met een reservoir, machineslijpers, en…

Lees verder

Kerstdagen

In de Kersttijd leeft de magie van verhalen vertellen sterk. De tekst bij deze tekening komt uit het boek ‘Kerstdagen’, door Jeanette Winterson. Een boek met twaalf verhalen waarin iedereen mag zijn wie hij is. Bij ieder verhaal staat ook een fijn recept. Een heerlijk boek om tijdens de twaalf heilige dagen tussen Kerst en Driekoningen elke dag…

Lees verder

Stitch ’n Bitch

Vrouwengroepen zijn een geweldig fenomeen, dat heb ik de afgelopen acht jaar ervaren. Want acht jaar geleden startte ik in mijn woonplaats een Stitch ’n Bitch. Uit Amerika overgewaaid, hier in Nederland steeds bekender. In een openbare gelegenheid (vaak een café), komen vrouwen bij elkaar die een paar uur breien, haken, maar vooral naar elkaar…

Lees verder

Machinespektakel

Jean Tinguely in het Stedelijk, een fantastische tentoonstelling! Van fietswielen, oud ijzer en allerlei restanten maakte Tinguely zijn machtige, imponerende maar soms ook schattige machinesculpturen. Zijn ontwerptekeningen zinderen van energie. De post die hij stuurde naar musea zijn met recht Mail Art! Ik nam mijn zoon van 19 mee die tien jaar geleden zijn eerste…

Lees verder

Scale of consciousness

  Superblij ben ik met mijn nieuwe ukelele! Druk aan ’t oefenen op leuke uke-nummers. Steek ’t kampvuur maar aan, ik ben er klaar voor!  En natuurlijk wist je dit al, maar ik merkte weer eens dat muziek je bewustzijn lift naar grotere hoogten. Pure joy!    Kit Le Large schildert en illustreert, ze maakt…

Lees verder