Uitgelicht

Raw of niet-raw?

“Hoe rauwer hoe gezonder” klinkt het uit eetgelegenheden met namen als ‘smoothiebar’ en ‘raw restaurant’. Hun groeiende groep bezoekers zegt zich heel goed te voelen bij het ongekookte menu. Het zou je energieker maken. Sommigen ervaren een ‘lichtere staat van zijn’ of hebben minder last van emotionele schommelingen. Maar er zijn ook minder positieve bijeffecten: bij…

Lees verder

Challenge Straatfotografie

Er gebeurt altijd iets op straat. Antroposofie Magazine nodigt je uit om eens met een leeg hoofd en zonder verwachtingen de straat op te gaan en vast te leggen wat je ‘toevallig’ tegenkomt. En stuur dan je beste foto naar redactie@antroposofiemagazine.nl. Wij publiceren alle foto’s op onze website.Wie weet zit je bij de de beste…

Lees verder

Handwerken met hoofd én hart

De hegemonie van dassen en truien breiende oma’s lijkt voorbij. Hippe meiden, kunstenaars die ‘wildbreien’ en ook moderne mannen worden blij van het regelmatige getik van breipennen. In het decembernummer onderzoeken we waarom handwerken vandaag de dag zo trendy is. Volgens Akke Faling, docent textiele handvaardigheid aan vrijeschoolpabo van de Hogeschool Leiden helpt het om…

Lees verder

Het hele Jaar Feesten met Daan Rot

Daan Rot maakte samen met Lisa Wade een prachtig boek over de jaarfeesten. Het boek is net uit! Wij waren wel benieuwd naar deze enthousiaste vrouw met haar drukke gezin en namen een kijkje bij haar thuis. Je vindt het resultaat in het decembernummer van Antroposofie Magazine. Daan is blogger, schrijfster, fotograaf én de vrouw…

Lees verder

BD-ondernemers: boerenbloed met een vleugje idealisme

De belangstelling voor biologisch-dynamische voeding groeit. Steeds meer jonge mensen willen er ook hun vak van maken en volgen een opleiding aan de Warmonderhof, hét opleidingsinstituut voor BD- landbouw in Nederland. Ze kiezen regelmatig voor het ondernemerschap, maar vooral voor een andere kwaliteit van leven.  Antroposofie Magazine ging op bezoek bij drie BD-ondernemers en vertelt hun…

Lees verder

De complete wortel van Joris Kollewijn

Als je het puur fysiek bekijkt, heeft een wortel maar tien mineralen nodig om te kunnen groeien. Het lukt een gangbare boer dan ook prima om met kunstmest een grote opbrengst te genereren. Op De Lepelaar in het Noord-Hollandse Sint Maarten  – waar Joris Kollewijn één van de drie ondernemers is – denken ze daar heel…

Lees verder

SEKEM: De kunst van het dromen

Ibrahim Abouleish (79) woonde twintig  jaar in Oostenrijk, toen hij in 1975 een bezoek bracht aan zijn Egypte en besloot zich in te gaan zetten voor zijn vaderland.  Zijn droom: nieuwe ontwikkelingen op gang brengen op sociaal, cultureel en economisch gebied. Biodynamische landbouw – het opbouwen van een vruchtbare bodem – vormt hiervoor de basis.…

Lees verder

Interview met Merlijn Twaalfhoven

Componist, dirigent Merlijn Twaalfhoven (40) is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door. Onlangs nog trad hij op de dag van het faillissement van V&D op met een koor van ontslagen medewerkers. Hij wil de kracht van muziek inzetten om de wereld mooier en beter te maken. Merlijn is gefascineerd door de ruimtelijke werking…

Lees verder

Duurzaam met vakantie

Je wilt bewust leven. Dus je isoleert je woning, je rijdt elektrisch, je eet biologisch, en dus denk je ook na over de impact van je vakantie op het milieu. Betekent dat het einde van de luxe vliegreizen en heerlijke hotels? Dat hoeft niet per se. Het gaat wel over de juiste keuzes maken. Gelukkig…

Lees verder

Estival da Estrela

Op de biodynamische boerderij Domínio Vale do Mondego in de ruige natuur van het Sterrengebergte in Portugal kunnen gasten zich tijdens het Estival Da Estrela niet alleen onderdompelen in culturele activiteiten middenin de natuur, maar bijvoorbeeld ook aan natuurexpedities deelnemen. Organisator Karin Sligting noemt het festival een ‘feestje om het leven te vieren’: “Een feestje…

Lees verder