Aandacht voor jou als geheel

Zoek je een antroposofische huisarts of een therapeuticum bij jou in de buurt? Voer dan je postcode in op aandachtvoorjoualsgeheel.nl, de gloednieuwe website van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) en je krijgt meteen een overzicht. Handig!

De slogan ‘Aandacht voor jou als geheel’ vat eigenlijk heel in het kort samen wat antroposofische zorg nu precies is. Behalve het handige overzicht van zorgverleners per regio biedt deze site heldere, concrete uitleg over waar antroposofische zorg nu eigenlijk voor staat. “Natuurlijk ben je meer dan wat botten, spieren en zenuwen met een velletje eromheen. Veel mensen maken al het onderscheid tussen lichaam en ziel. Een antroposofische zorgverlener betrekt er nóg twee aspecten bij; namelijk vitaliteit (je zelfherstellend vermogen) en spiritualiteit of zingeving. Zaken die je met het blote oog niet kunt zien. Maar die er wel degelijk toedoen. Net zoals je liefde niet kunt zien, maar wel weet dat die er is."

Wie meer verdieping zoekt, kan doorklikken naar allerlei interessante achtergrondartikelen, bijvoorbeeld dit interessante artikel over het verschil tussen antroposofische en homeopathische geneesmiddelen, of een overzicht van instellingen die wetenschappelijk onderzoek doen naar antropsofische gezondheidszorg.  Ook als je meer wilt weten over werken in de antroposofische gezondheidszorg of instellingen die opleidingen daarvoor aanbieden, ben je op deze website aan het goede adres.