Beweging staat centraal op Demeterplein 2019

Ook dit jaar is er weer een Demeterplein ingericht op de Biobeurs, de vakbeurs voor biologische landbouw. Deze beurs vindt plaats op 23 en 24 januari in de Ijsselhallen in Zwolle.

Behalve op professionals in de biologisch-dynamische landbouw, richt het Demeterplein zich ook op geïnteresseerde belangstellenden die kennis willen maken met biodynamische landbouw en voeding. Ook boeren die willen omschakelen naar een biodynamische vorm van werken op hun bedrijf zijn van harte welkom.

Het Demeterplein is een samenwerking tussen bd-landbouwopleiding Warmonderhof, de BD Vereniging, Kraaybeekerhof Academie, Stichting Grondbeheer, de Vereniging van Natuurvoedingskundigen en Stichting Demeter. Centraal dit jaar staat het thema ‘beweging’: het waarnemen en meebewegen met de ritmes van de natuur is de basis van de biodynamische landbouw.

Bij een roerton worden op het plein zogenoemde TON-TALKS gehouden waarbij spraak- en smaakmakende boeren en tuinders, en vertegenwoordigers uit  handel en verwerking al roerende zullen vertellen wat hen beweegt naar een volgende stap in hun persoonlijke en bedrijfsontwikkeling. Ook zijn er workshops, die in het teken staan van doorschakelen naar Demeter, en naar de werking van biodynamische preparaten op je bedrijf.