De Traay – vriend van het bijenvolk

 - advertorial -

Wat veel mensen niet weten, is dat de bij en andere bestuivers aan de bron staan van al ons leven. Zonder bijen hebben we allemaal nog maar vier jaar te leven, aldus Einstein. Oprichter en eigenaar van imkerij De Traay, Wouter Vuijk, is al meer dan 40 jaar vriend van het bijenvolk. Wouter is begonnen met imkeren in 1977, aan de Traayweg in Leersum. Met passie voor de bijen, de natuur en de ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een breed assortiment kwaliteitshoning.

Wist je dat er echt eindeloos veel soorten honing zijn? Dit heeft te maken met de diversiteit van de planten waar de bijen hun nectar verzamelen. Zo heb je bijvoorbeeld lindehoning, tamme kastanjehoning en eucalyptushoning, maar ook boshoning uit Afrika, heidehoning uit de Pyreneeën en Manukahoning uit Nieuw-Zeeland. Bijen halen niet alleen nectar uit bloemen, maar in Piëmont, Italië halen ze zelfs nectar uit boomstammen en bladeren in het bos (biologische woudhoning). Om al deze soorten honing te verkrijgen gaat de Traay duurzame samenwerkingen aan met imkers die hetzelfde gedachtegoed ondersteunen.

Dat gedachtegoed is belangrijk voor de Traay. Zo stond oprichter Wouter zelf aan de wieg van de totstandkoming van richtlijnen voor het EKO-keurmerk voor biologische honing. Respect voor dier, milieu en mens is ook een centraal thema in de strijd tegen verlies van biodiversiteit. Aan de basis hiervan staan de bij en andere bestuivers. De Traay helpt mee om deze essentiële schakel in ons ecosysteem een zetje in de rug te geven. De Traay steunt diverse projecten die de bijen en de biodiversiteit ondersteunen. Lees er meer over op detraay.com

Bee honest cosmetics

De Traay heeft niet alleen een uitgebreid assortiment honing, maar heeft ook een speciale cosmeticalijn geïnspireerd op bijen en de natuur: Bee honest cosmetics. In deze producten zitten geen synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen of aardolieproducten. De producten van Bee honest cosmetics zijn allemaal BDIH of Cosmos gecertificeerd. Zo weet je zeker dat er bij de productie goed rekening gehouden is met de natuur.