Dordtse Vrijeschool exposeert

Leerlingen van de Dordtse Vrijeschool viel een bijzondere eer te beurt: op 21 februari opende het Nationaal Onderwijsmuseum een expositie met hun mooiste tekeningen. Het museum heeft drie scholen gevraagd tekeningen te exposeren gedurende de tentoonstelling In Perspectief. Met deze wisselexposities wil het Onderwijsmuseum laten zien wat leerlingen tegenwoordig tijdens de tekenles maken. Tot en met 17 februari 2019 was het tekenwerk van leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht te zien en vanaf 8 juli 2019 zijn tekeningen te zien van studenten van verschillende kunstacademies in Nederland.

Vormtekenen
Op de Dordtse Vrije School gebeurt het vol overgave: vormtekenen en schilderen. Het vormtekenen is goed voor het leren kijken, voor de motoriek. Bovendien is het van betekenis voor een schoolvak als meetkunde. In de lagere klassen wordt gestart vanuit rechte en kromme lijnen. Door spiegeling en symmetrie ontstaan vlakken. Die vlakken evolueren tot cirkels, ellipsen, vierkanten en rechthoeken. Vanaf de vierde klas leren de kinderen met ingewikkelder patronen en vormen om te gaan, bijvoorbeeld vlechtvormen. Fantasie, creativiteit, discipline en praktisch tekenen hebben daarbij hun eigen plaats.

De tentoonstelling In Perspectief is te zien t/m oktober 2019. Het werk van de leerlingen van de Dordtse Vrije School kun je bekijken tot en met 7 juli 2019. Bekijk vast een voorproefje op Instagram.