Innovatieprijs naar drie biodynamische bedrijven

Afgelopen week werd op de Biobeurs in Zwolle de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2019 uitgereikt. Deze prijs is bedoeld als stimulans voor biologische landbouwbedrijven en eert de vernieuwers in de biologische sector. De drie genomineerden van dit jaar waren allemaal biologisch-dynamische bedrijven die het Demeter-keurmerk voeren. Een bewijs dat biodynamisch boeren en innovatie hand in hand kunnen gaan.

De drie bedrijven zaten dicht bij elkaar wat innovatiekracht betreft. Alle drie stellen ze de bodem centraal als basis voor een gezonde bedrijfsvoering en proberen ze graag nieuwe werkvormen uit waarin de natuur en de natuurlijke kringloop in de bedrijfsvoering centraal staat. Ze kijken heel goed naar de natuurlijke ritmes en processen van planten, dieren en mensen en streven naar een ultieme samenwerking met de natuur. Daarmee dragen ze bij aan het verder verduurzamen van de (biologische) landbouw zonder de opbrengsten te verlagen.

De eerste prijs ging naar Overesch Ecologische Landbouw in Raalte. Doornik Natuurakkers in Bemmel sleepte de tweede prijs in de wacht en de derde prijs was voor Het Derde Erf in Soest.

Foto: Biojournaal
Foto: Biojournaal.nl