Internationale vrijeschool van start

‘Engaged to create a peaceful world’, dat is de slogan van de eerste internationale vrijeschool van Nederland, die deze zomer in Den Haag van start gaat. Onder de naam ‘International Waldorfschool’ begint de school met een kleuterklas en een combinatieklas 1 en 2 (groep 3 en 4). Het eerste jaar is er plaats voor 30 leerlingen. Daarna groeit de school rustig verder, met behoud van het kleinschalige karakter.

De school voorziet in een toenemende behoefte aan vrijeschoolonderwijs binnen de internationale gemeenschap. Na een gedegen voorbereiding kreeg de school het afgelopen jaar groen licht van het ministerie van Onderwijs om een nieuwe internationale school in Den Haag te starten. 95 jaar geleden werd de eerste vrijeschool van Nederland ook in deze stad opgericht. De laatste jaren groeit de populariteit van de vrijescholen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

De International Waldorfschool is bedoeld voor kinderen uit de internationale gemeenschap. Vaak verblijven zij met hun ouders korte periodes van enkele jaren in een land. Het onderwijs op deze school wordt gekoppeld aan het bestaande International Primary Curriculum, zodat de kinderen hun lesprogramma kunnen vervolgen in een ander land wanneer ze weer verhuizen.

Ouders en belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht op de gloednieuwe website van de school: internationalwaldorfschool.nl.