Nieuwe AM verschijnt 2 september

cover-03-xsOp vrijdag 2 september as. verschijnt het derde nummer van Antroposofie Magazine. Deze keer besteden we aandacht aan het thema 'Levende Aarde'. Onze stelling is: Biologische voeding is niet te duur, gangbare producten zijn te goedkoop. Wij weten ons geïnspireerd door Volkert Engelsman van Eosta die in dit nummer stelt dat bedrijven eigenlijk ook de gezondheids-, ecologische en sociale kosten in hun productprijs  moeten doorberekenen. Jij ook? Lees dan het hele interview met hem in AM. Verder gingen we op bezoek bij biologisch dynamische ondernemers. Wat drijft jonge mensen om hier hun vak van te maken? Natuurlijk het ondernemerschap zelf, maar vooral ook een andere kwaliteit van leven. Allemaal volgden ze de opleiding hij Warmonderhof in Dronten, hét opleidingsinstituut voor BD- landbouw in Nederland

 

Levensverhaal van Saskia Mees
Saskia MeesArianne Collee interviewde theatermaakster, actrice en papierkunstenaar Saskia Mees. Over de relatie met haar moeder en haar maatschappelijk engagement. “Mijn moeder vond dat kunst helend moest zijn, zocht altijd naar harmonie. In het theater gaat het juist over conflict en drama. Bij mij mag kunst bij wijze van spreken over poep gaan. Het gaat erom dat het mensen aanraakt, dat ze bewogen worden, dat het hen in beweging zet. Ik wil de ziel verheffen, de geest aanwakkeren.”

 

Medemenselijkheid bij de presidentsverkiezingen in VS
Actueel deze keer is ook een artikel over de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Hoe zou Rudolf Steiner hier vandaag de dag tegenaan kijken? Ooit hoopt hij dat Amerika ruimte zou bieden aan een meer spirituele cultuur. Hij was wars van politiek. Steiner verafschuwde alles wat naar groepsbelangen zweemde, maar zag wel kansen voor een andere samenleving, gebaseerd op solidariteit en medemenselijkheid. De Democraten en de Republikeinen zijn zo omvangrijk dat bijna het gehele spectrum aan politieke meningen en ideeën erin gehuisvest kan worden. Kan de komende president er een van het midden worden? 


Duurzame verkleedkleding die de fantasie stimuleert van Madam Petit
madam petit

Haar jongste zoon is op Michaëlsdag geboren. Speciaal voor hem ontwierp de veelzijdige Doortje Bruin een drakenpak. Waar ze spontaan voor haar eigen kinderen mee begon, is uitgegroeid tot een duurzame verkledinglijn onder de naam Madam Petit.
Ze heeft met haar werk een missie: “Ik vind het heel fijn als kinderen met behulp van kleine dingen, zoals mijn verkleding, kunnen spelen en leren spelen. Ik hoop dat het hun fantasiespel stimuleert "

 

En verder onder andere:
- Feest: het verhaal achter Sint Maarten die zijn mantel deelde met de bedelaar
- Binnenkijken bij zanger en gitarist Camiel Meiresonne van Son Mieux
- Joris Kollewijn van De Lepelaar over zijn 'complete wortelen'
- Eet van álle levensprocessen: de schijf van zes

Geen abonnement? Het nieuwe nummer is verkrijgbaar in meer dan 50 boekhandels in Nederland en bij alle Estafettewinkels. Vraag er anders even naar bij je boekhandel. Deze kan de uitgave bestellen via VMBpress.