Nieuwe MBO-opleiding antroposofische kinderopvang

Per 1 september start bij ROC Midden-Nederland de opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische Kinderopvang. Op woensdag 18 april is er een Open avond.
De opleiding wordt aangeboden in een BBL traject (werkend leren), waarbij studenten gaan werken bij organisaties die zijn aangesloten bij de Vereniging Antroposofische Kinderopvang (VAK). In een later stadium wordt de opleiding uitgebreid met een 3-jarige opleiding in de vorm van volledig dagonderwijs met stages (BOL).

De School voor Antroposofische Kinderopvang is een initiatief van ondernemers in de antroposofische kinderopvang. De vraag naar deze kwalitatief hoog gewaardeerde vorm van kinderopvang is de laatste jaren hard gegroeid. Ondertussen dreigt een tekort aan pedagogisch medewerkers met de juiste kwalificaties .

Het curriculum van de School voor Antroposofische Kinderopvang wordt mede vorm gegeven door Loïs Eijgenraam, die ook de inhoud van de lessen zal gaan verzorgen.

Open avond: 18 april
Locatie: Welzijn College van ROC Midden Nederland, Vondellaan 174 te Utrecht.
Start: 19:00 uur.

Klik hier voor de website van de School voor Antroposofische Kinderopvang

 

Lees onze reportage in AM over de warme huiskamersfeer bij De Vuurvogel

Kinderen verblijven er in een huiselijke omgeving, waar persoonlijke aandacht en natuurbeleving centraal staan. Hier vind je geen uitgeprinte kleurplaten en voorgevormde werkjes. Wél een kist met tekenspullen waarmee de kinderen zonder opdracht mogen werken.

Lees hier het hele artikel