Op WinkelSafari met Demeter

Wat heeft een ringslang met jouw eten en drinken te maken? Dat kunnen kinderen samen met hun ouders ontdekken op WinkelSafari tijdens de Demeterweken. Vanaf 18 maart kun je bij zo’n 150 biologische speciaalzaken op ontdekkingstocht door de winkel met een zoekkaart, die bij de kassa verkrijgbaar is.

Groente, fruit, melk, brood en koekjes. Dankzij de boeren kunnen wij dat elke dag eten. Hoe zij werken, bepaalt hoe levendig ons landschap is. Biodynamische boeren en tuinders werken zoveel mogelijk samen met de natuur. Op minimaal 10 procent van hun areaal hebben ze bloemen, struiken, bomen en poelen aangelegd om insecten, vogels en zoogdieren aan te trekken. Al deze grote en kleine dieren helpen bij het vruchtbaar houden van de bodem en het voorkomen van ziektes en plagen. Hoe meer diersoorten, hoe beter alles kan groeien en bloeien. Om kinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met de wereld achter biodynamische voeding, hebben de biologische speciaalzaken een avontuurlijke WinkelSafari georganiseerd. Altijd prijs: een kleurplaat met stickervel. Plus een hoofdprijs per deelnemende winkel: een goedgevulde rugzak met lekkernijen.

De WinkelSafari is een samenwerking tussen Odin, EkoPlaza, Natuurwinkel, Gimsel, Organic en alle andere biologische speciaalzaken. De winkeliers willen hiermee vertellen hoe consumenten met hun voeding kunnen bijdragen aan een levendige aarde. Met hun grote diversiteit aan flora en fauna, waaronder vaak beschermde en zeldzame soorten zoals ringslangen en patrijzen, zijn biodynamische bedrijven koplopers en innovators in biodiversiteit.

Meer informatie vind je op stichtingdemeter.nl.