SteinerBnB: Logeren bij gelijkgestemden

Vergeet AirBnB: antroposofisch geïnspireerde reizigers regelen hun overnachting nu via SteinerBnB.com. Sinds een paar maanden is deze bemiddelingswebsite voor de antroposofische gemeenschap in de lucht en je vindt er nu al meer dan 60 wereldwijde overnachtingsmogelijkheden. Relatief dicht bij huis in België, Frankrijk of Duitsland, maar ook in Nieuw-Zeeland, Ecuador en Hawaii kun je bij gelijkgestemden logeren.

SteinerBnB is een initiatief van de Amerikaanse vrijeschoollerares Heather Fields. Voor haar werk bezocht ze regelmatig trainingen en conferenties, maar ze merkte dat dit onbetaalbaar werd vanwege de kosten voor verblijf in een hotel of AirBnB. Ook wilde ze op vakantie graag in contact komen met gelijkgestemden, en bijvoorbeeld plaatselijke vrijescholen kunnen bezoeken. Dit vormde het uitgangspunt voor de oprichting van SteinerBnB, waarmee Heather hoopt mensen bij elkaar te kunnen brengen en zo de antroposofische beweging te kunnen versterken en te vergroten.

Wie een kamer over heeft en deze graag aan gelijkgestemde gasten wil verhuren, kan zich eenvoudig en gratis aanmelden op de site. SteinerBnB krijgt een percentage van de verhuurprijs als er daadwerkelijk gasten zijn die de kamer boeken.