Vlag en Wimpel voor De Vos en de Ster

Op woensdag 20 juni reikte de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) de jaarlijkse Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels uit voor de mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar. Uitgeverij Christofoor viel in de prijzen met een Vlag en Wimpel van de penseeljury: een eervolle vermelding voor het prachtige boek ‘De Vos en de Ster’.

“Sommige boeken zijn even wennen, maar ontvouwen zich na een paar keer kijken en dan gebeurt er iets magisch. Dat is het geval bij De Vos en De Ster […] Zo knap en mooi, dit boek is een goed geheim gehouden pareltje,” luidde het juryrapport.

‘De Vos en de Ster’ vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een eenzame vos en een ster die hem verlicht op zijn pad door het grote donkere bos. Maar op een nacht dooft de Ster en moet Vos voorbij de grenzen van zijn wereld gaan om hem terug te vinden. Dit prachtige boek van Coralie Bickford-Smith is in het Nederlands vertaald door Jan Rot. In het onderstaande filmpje zie je hoe mooi woord en beeld in dit verhaal samenvallen.