Vreedehuis in Den Haag geopend

Vreedehuis Den Haag

Antroposofie levend vernieuwen: dat staat centraal in het Vreedehuis, een ontmoetingscentrum waar nieuwe verbindingen kunnen ontstaan. Ontmoetingen met de antroposofie, maar vanuit een breder perspectief.

Vanaf vandaag kun je in dit bijzondere gebouw aan de Riouwstraat in Den Haag terecht voor een scala aan activiteiten. Niet alleen zijn er lezingen en studiebijeenkomsten op het gebied van antroposofie, ook voor muziek, kunst en andere culturele uitingen ben je er aan het juiste adres. Bovendien kun je er van woensdag tot en met zaterdag binnenlopen en genieten van een kopje koffie of een broodje in het lunchcafé. Uiteraard zijn alle producten hier van biologische kwaliteit.

Al decennialang is dit pand aan de Riouwstraat in Den Haag een plek waar activiteiten met een antroposofisch karakter plaatsvinden. Zo is het onder meer de thuisbasis van het Studiecentrum voor Antroposofie in Den Haag en van de Bibliotheek van de Antroposofische Vereniging in Nederland. In het verleden waren ook antroposofische studies als de Euritmieopleiding en de opleiding tot docent Muziek in dit pand gehuisvest.

Inmiddels heeft ook de Jeugdsectie van de Antroposofische Vereniging er zijn intrek genomen. Maar het Vreedehuis wil meer zijn dan een verenigingsgebouw. Door de verbouwingen die de afgelopen maanden in het pand hebben plaatsgevonden, is het nu dan ook beter ingesteld op het faciliteren van andere bijeenkomsten, zoals lezingen, debatten en concerten. “Dat hoeven niet per se antroposofische initiatieven te zijn,” zegt coördinator Ferdinand Zanda. “Als het maar gaat om gedachten of onderwerpen die ook in de antroposofie aan de orde komen. Wat we hier willen realiseren, is een plek waar verschillende levensvisies elkaar kunnen bevruchten. Of het nu gaat om Boeddhisme of Islam… de antroposofie heeft het in zich om al die stromen met elkaar te verbinden. Zo kan het gebouw een netwerkfunctie krijgen, en tevens een plek zijn waar mensen antroposofie kunnen ervaren door te doen.”

Nu het lunchcafé geopend is de verwachting dat de levendigheid in het pand de komende weken flink zal toenemen. “Het is een dynamisch, groeiend iets!,” aldus directeur Stephan Jordan. Dus kom snel eens een kopje koffie drinken op deze bijzondere plek en ontdek wie en wat jij hier kunt ontmoeten.

Het Vreedehuis is gevestigd aan de Riouwstraat 1 in Den Haag en geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.