Wegwijs in meditatie

Waarom zou je mediteren? Welke vormen van meditatie bestaan er? Wat kan het jou en de wereld brengen? De jeugdsectie van de Antroposofische Vereniging organiseert een introductiecursus ‘Wegwijs in meditatie’, speciaal voor jonge mensen die nieuwsgierig zijn naar het antwoord op deze vragen.

Meditatie kan helpen rust te scheppen in je drukke leven. Tijdens een moment van concentratie kom je tot jezelf. Soms betekent dat vooral: je gedachten en gevoelens weer zelf kunnen hanteren. Maar meditatie kan ook inzicht geven als je je in een voor jou belangrijk vraagstuk verdiept Een andere keer betekent mediteren dat je je in een voor jou belangrijk vraagstuk verdiept: je kunt dan innerlijk enkele stappen zetten, waarmee je je in de vraag inleeft en waardoor er een nieuw licht op de zaak kan vallen. Ook kan het een manier zijn om verbinding te zoeken met het hogere in jezelf.

In vijf zaterdagochtenden neemt Auke van der Meij je mee langs deze verschillende vormen van meditatie. Je begint met het inzetten van je aandacht en het reflecteren op gebeurtenissen in je leven. Daarmee leer je beter te ‘sturen’ in je handelen. Door samen oefeningen te doen en ervaringen uit te wisselen kun je uiteindelijk zelf thuis verder met de meditaties. De cursus wordt gegeven in Zeist en aanmelden kan via dit formulier.