Inslaapritueel

Kit Le Large introduceert een Oosters ontspanningsritueel, dat veel gebruikt wordt door Chinese monniken en topsporters:

Was voordat je naar bed gaat altijd je gezicht, handen en voeten. Ga dan op de rand van je bed zitten en zie jezelf als een objectieve toeschouwer. Vervolgens neem je de dag in chronologische volgorde door. Begin bij het opstaan. Hoe voelde je je? Wat heb je ontbeten? En zo verder. Wanneer je merkt dat je een stuk vergeet, ga dan gewoon verder en keer niet terug in de tijd. Doe dit zonder emotie.

Kijk naar jezelf alsof je naar iemand anders kijkt en beleef de dag opnieuw.

Naarmate je de oefening vaker doet, zul je zien dat je iedere dag steeds meer kunt onthouden. Op deze manier verwerk je bewust de dag en hoef je dit niet meer in je slaap te doen. Je slaap wordt kwalitatief beter: rustiger en dieper en daarom word je uitgeruster wakker. Omdat je hersenen nu ’s nachts niet meer actief zijn met het verwerken van de dag.  Doe deze oefening ongeveer een week elke avond zodat je het effect echt gaat ervaren.

Meer beeldblogs van Kit Le Large bekijken?


Kit Le Large schildert en illustreert, ze maakt onder andere de illustraties voor de rubriek De Spreuk in Antroposofie Magazine.