Teken je leven!

Zou jij ook wel weer eens willen tekenen? Gewoon, lekker spelen met kleuren en inkt, zonder steeds een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je tekening niet lijkt. Dat stemmetje is er. Dat kun je niet wegsturen. Maar je kunt die stem wel minder belangrijk maken, door te besluiten er niet naar te luisteren. Laat je creatieve zelf genieten van het tekenproces, van de kleuren, van opgaan in je onderwerp. Want tekenen is gewoon heel goed kijken naar dat wat je wilt tekenen. Niet denken over hóe iets eruitziet, maar gewoon tekenen wát je ziet. En jij kunt dat ook!

Kijk maar in je huis, je hebt daar zeker een doos kleurpotloden of fijne pennen liggen. Of verwen jezelf met een mooie set aquarelverf en een watervaste tekenpen, en met stevig papier. Dat is alles wat je nodig hebt. En begin!

Teken je potloden en pennen, teken wat er voor op je tafel ligt, teken wat je ziet als je uit het raam kijkt. Teken wat je vandaag hebt gegeten, wat je draagt, teken het boek dat je leest, teken je poes of je kind. Teken op vakantie, teken je dagelijkse leven.

Doe het gewoon! Veel plezier!

 

Nog meer blogs van Kit Le Large bekijken?

 

Kit Le Large schildert en illustreert, ze maakt onder andere de illustraties voor de rubriek De Spreuk in Antroposofie Magazine.

Vind hier al onze bloggers