Theater College DNA van duurzaamheid

Het verduurzamen van je leven als persoonlijke ontwikkelingsweg
Met Manfred van Doorn

Woensdag 28 november 2018 In het Vreedehuis in Den Haag

Heb je je ooit afgevraagd waarom verhalen uit alle culturen en windrichtingen dezelfde opbouw hebben? Leiderschapstrainer en auteur Manfred van Doorn ontdekte dat dit geen toeval is: het is de blauwdruk van onze eigen spirituele en aardse zoektochten. Wanneer je deze wetmatigheid kent, kun je de goede afloop van jouw eigen levensverhalen beïnvloeden. Onder de titel de ‘DNA van duurzaamheid’ heeft hij onlangs het huidige tijdsgewricht van de mensheid geanalyseerd, beginnend bij het industriële tijdperk. Inmiddels zijn we in de negende fase – de dolk – aangekomen. De dolk gaat over de ontdekking van het kwaad. In het geval van de mensheid is dat het verlies van biodiversiteit, smelten van permafrost, geen vertrouwen meer in media en overheid, destabilisatie door grote vluchtelingenstromen en de opkomst van extremisme. Als reactie daarop verkeert de mensheid in wanhoop en wil de weg terug naar het licht zien te vinden. Maar welke kant is dat op? Gaan we terug naar het nationalisme en komt er een nieuwe grote oorlog? Of krijgt de transitie naar duurzaamheid definitief vorm? Welke kant we opgaan, hebben we volgens Manfred zelf in de hand. Daarin zijn we vrij. Maar als we de weg van duurzaamheid willen inslaan, is het onze opdracht om een aantal persoonlijke beproevingen te doorstaan. Beproevingen die natuurlijk niet de hele wereld kunnen redden maar waarmee we de verbinding met de aarde herstellen en vrede vinden in onszelf.

In dit Theater College neemt Manfred van Doorn je mee op reis langs de zes belangrijkste beproevingen van deze tijd. Zijn levendige verhaal illustreert hij met inspirerende, ontroerende en grappige filmfragmenten waarbij landbouw de rode draad is. Met onze dagelijkse voeding kunnen we namelijk een revolutie veroorzaken voor de toekomst van onszelf, dieren, planten en planeet. Zoals we van Manfred van Doorn gewend zijn, belooft het een dynamische avond te worden die ons hoofd, hart en wilskracht in beweging gaat zetten.

Aanvang:    20:00 uur, Café is vanaf 19.00 uur geopend
Duur:           tot 21:30 uur, hierna napraten met thee en sap
Locatie:       Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag
Entree:        € 12,50 (prijs incl. drankje na afloop)|
€ 10,- voor abonnees AM en donateurs Grondbeheer

* Het Theater College op 28 november is volgeboekt. Als u op de reservelijst geplaatst wilt worden, stuur dan een bericht naar het secretariaat.