Maak kennis met Lisa Wade in ons herfstnummer

Auteur van Het hele jaarFEESTEN

Toen Lisa Wade in een jaar tijd ineens moeder van een samengesteld gezin met vier kinderen werd, zocht ze naar rituelen en verbinding om samen een gezin te vormen. Die vond ze in de antroposofie en het leven met de seizoenen. Vooral de jaarfeesten bleken een grote inspiratiebron. Samen met Daan Rot schreef ze er twee praktische boeken over.

Lees haar levensverhaal in de nieuwe AM die 7 september a.s. verschijnt.

 

Ons thema dit seizoen: biodynamische landbouw en natuur

Logo van campagne #PlanetTooDat we ons zorgen moeten maken over het klimaat op aarde mag na deze 'hete zomer' duidelijk zijn, vind je ook niet? Moeder Aarde geeft ons heel veel goeds, maar laat ons ondertussen ook weten dat ze uitgeput raakt. De hoogste tijd om een gebaar terug te maken! Dat gaan we samen met Manfred van Doorn - en hopelijk met jou - doen de komende maanden onder #PlanetToo.

 

En zo ziet de nieuwe cover eruit. We maken ons de komende maanden  hard voor biodiversiteit op je bord. Hoeveel soorten wortel heb jij in je leven eigenlijk al geproefd? Waarschijnlijk niet veel meer dan die paar soorten die in het supermarktschap liggen, terwijl er wel 155 rassen wortel bestaan! Doordat enkele grote spelers de internationale zadenmarkt bepalen, neemt de biodiversiteit af. Dat is niet goed voor de voedselveiligheid. Daar kun je als consument iets aan doen. Doe bijvoorbeeld mee aan onze receptenactie!

Ook zochten we uit waarom biodynamische producten niet gewoon in de supermarkt te koop zijn. "Eerst moet het economisch systeem op z'n kop," zegt Bert van Ruitenbeek, directeur van Demeter.

 

En dan het belang van buiten leren en spelen. Foto bij artikel over natuureducatie in AM 11Natuurbeleving zit ‘m niet in weetjes, maar in ervaren met al je zintuigen. Daarom gaan de vrijescholen in Den Haag en Nijmegen er met de kinderen op uit om hutten te bouwen, beestjes te bestuderen met een vergrootglas en te ontdekken hoe je vuur maakt van het pluis van de lisdodde.

 

 

En verder:

Workshop Smeden

Dingen met aandacht doen, daar nemen we tegenwoordig weinig tijd voor. We dagen je uit eens te gaan smeden. “Smeden doet een beroep op je concentratie, op je focus,” zegt smid Erik Lemmens. “Als je een paar tellen te lang wacht, kun je je werkstuk weggooien.” Maar ook fysieke alertheid is van belang: je moet op tijd de juiste klap geven.
Op 6 en 15 november organiseren we twee workshops.

Een andere kijk op de deeleconomie

De tem ‘deeleconomie’ heeft een sympathieke klank, maar wat draagt dit nu echt bij aan een betere verdeling van de welvaart in de wereld? John Hogervorst gaat in op de ideeën die Rudolf Steiner had over een gezonde economie, waarin alles ‘de juiste prijs’ heeft.

 

En:

  • Ecologisch linnen: volgens Evert Groot hét alternatief voor de milieuvervuilende en mensonterende katoenindustrie
  • Loïs Eigenraam over kinderen die moeite hebben met slapen
  • Jaarfeesten: Allerzielen brengt de levenden en de doden bij elkaar

 

Het herfstnummer van AM ligt vanaf 7 september in de boekhandel. Je kunt ook een los exemplaar bij ons bestellen, voor € 7,95 - inclusief verzendkosten. En wil je voortaan AM elke drie maanden in je brievenbus ontvangen? Neem dan een abonnement voor € 29,95 per jaar en ontvang de prachtige spreukkaarten met enveloppen cadeau.

spreukkaarten die je cadeau krijgt bij een abonnement