Winteractie voor vrijescholen

Vrijescholen en antroposofische centra voor kinderopvang in Nederland en België kunnen voor hun ouders en medewerkers het decembernummer van AM, met het thema Onderwijs en Opvoeding, tegen kostprijs afnemen.

De kostprijs bedraagt € 2,50 per stuk (normale verkoopprijs € 7,95)
Hiernaast worden verzendkosten doorberekend. Bestellen kan tot uiterlijk 20 november met het formulier onder aan deze pagina.

 

In het themadeel van AM deze keer onder andere aandacht voor:

Hoogbegaafdheid: Is de vrijeschool cognitief genoeg?
Komen hoogbegaafde kinderen coginitief wel aan hun trekken? We vroegen het aan schoolpsycholoog Saskia Snikkers, Frietzen Grünbauer-Felius van VrijHoog en Sanne Trip, coördinator Hoogbegaafdheid bij Zeister Vrije School. Het thema leeft in ieder geval op vrijescholen. Hun advies: "Zet de pedagogische vraag van het kind centraal en heb de moed af te wijken van het curriculum."

Honderd jaar vrijeschool
In 2019 is het precies 100 jaar geleden dat de eerste ‘Freie Waldorfschule’ opgericht werd. En dat gaat uitgebreid gevierd worden, over de hele wereld. Sommige mensen denk nog steeds dat ‘vrij’ voor ‘vrijheid-blijheid’ staat. Nee, het staat voor 'vrij van staatsbemoeienis'. Deze vrijheid is de laatste twee decennia flink beperkt ten faveure van prestatiemeting en verantwoording afleggen. Toch lijkt er een verandering op komst. Steeds vaker klinken geluiden dat scholen ook aan de ‘persoonsvorming’ van leerlingen moeten werken.

Waarom jongeren moeite hebben met eurtimie
“Euritmie? Geen idee waarom we dat moeten doen…” Veel leerlingen kunnen maar moeilijk uit de voeten met dit vak op de vrijeschool, ze vinden het lastig en saai. Past het vak nog wel bij het vrijeschoolonderwijs anno nu, vraag je je dan af. Docent Dans/Euritmie Vincent Harry vindt van wel, juist nu! Het vraagt van jongeren om zich open en kwetsbaar op te stellen. “Euritmie kan confronterend zijn, maar dat is uiterst leerzaam.”

En verder:

  • Het levensverhaal van Désanne van Brederode
  • De kunst van het kaarsen maken, op bezoek bij Dipam
  • Wie is Christus in de antroposofie?
  • Kerstmis: niet een, maar twee geboortefeesten
  • De geneeskrachtige werking van de Kerstroos bij o.a. kanker
  • Circular Cycling;  racefietsen van gerecyclede materialen
  • Biodynamische bietjes van Krispijn van den Dries
  • Wolvilten: met aandacht iets ‘scheppen'

 

BESTELLEN

Speciaal voor vrijescholen in Nederland en België stellen we exemplaren van AM beschikbaar tegen kostprijs. Bijvoorbeeld als kerstpresentje voor ouders en/of medewerkers.

De kostprijs bedraagt € 2,50 per exemplaar (verkoopprijs € 7,95). Hiernaast worden verzendkosten doorberekend.
De magazines worden in dozen van tot 30 exemplaren geleverd.
Verzendkosten per doos € 6,50 (Nederland)

Bestelformulier

  • Gegevens
  • Factuur sturen naar: