Workshop Barstensvol leven

“Eet gevarieerd!” is een veel gehoord advies. Samen met docenten van de Kraaybeekerhof Academie hebben we een workshop ontwikkeld om dit advies eens te verdiepen. Centraal staat de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen. Na afloop begrijp je waarom het eten van wortel-, blad-, én vruchtgewassen je een gevarieerd scala aan levenskrachten biedt. Én krijg je handvatten om dit principe in de verschillende seizoenen toe te passen op jouw dagelijkse menu

Wanneer:    7 december
Tijden:         13.30 - 17.00 uur (ontvangst vanaf 13.00 uur)
Prijs:             59 euro

 

Programma

13.30-15.00 uur: Les 1

Eet levensprocessen: eet wortel, blad, stengel, bloem, vrucht én zaad!
Docent: Petra Essink

Een les over de bijzondere relatie tussen mens en plant, aan de hand van het drieledige mensbeeld, bekend uit de antroposofie. Met een ervaringsoefening en een proeverij.

15.00 -15.30 uur: Pauze

 15.30-17.00 uur Les 2

Het maken van een harmonieuze maaltijd
Docent: Ilse Beurskens - van den Bosch

Door het combineren van wortel-, blad- en vruchtgewassen creëer je een balans in de voedingskrachten van de maaltijd. Daarbij kun je je aandacht ook richten op de vijf verschillende smaken: zout, zuur, bitter, scherp en zoet. We kijken samen welke gewassen er in welk seizoen zijn. We zien een opvolging van groenten, kruiden, fruit, noten en zaden met een waardevolle rode draad. Elk seizoen biedt verrassende mogelijkheden om je maaltijd te harmoniseren. We doen een proeverij en gaan een kruidenmengsel maken.

INSCHRIJVEN voor de workshop klik hier

 

Petra Essink is voedingskundige, journalist en medeschrijfster van het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding. Voor Antroposofie Magazine verzorgt ze de rubrieken Voeding & Vitaliteit en Geneeskracht.

Ilse Beurskens – van den Bosch is afgestudeerd natuurvoedingskundige. Ze schrijft wekelijks een recept voor de website AntroVista en schrijft artikelen voor Dynamisch Perspectief. Ilse geeft les, lezingen en kookworkshops.

In Antroposofie Magazine verscheen in 2016 een artikel over ‘De schijf van zes’ van de hand van Petra Essink. Lees hier het hele artikel.