Workshop Geweldloos Communiceren

 

AM nodigt je uit om kennis te maken met de methodiek van geweldloos communiceren met twee ervaren en gecertificeerde trainers. Na de zomer organiseren we twee workshops, op 7 september in Zeist en op 19 september Den Haag.

 

Wist je dat tachtig procent van de conflicten ontstaat doordat mensen zich niet gehoord voelen?

Daarom is het zo belangrijk om zowel de behoeften van de ander als die van jezelf te (h)erkennen in een gesprek. Dat is één van de belangrijkste uitgangspunten van ‘geweldloos communiceren’.

Tijdens deze workshop vertellen Justine Mol en Bart Landstra over de basisgedachten achter geweldloze communicatie. Ook helpen ze je tijdens deze middag op weg met oefeningen om lastige gesprekken te voeren. Zo leer je communiceren op een manier waarbij je de ander én jezelf echt verstaat.

Giraf en Jakhals

Justine Mol geeft trainingen in geweldloze communicatie en gebruikt daarbij vaak het beeld van de graf voor deze aandachtige kwaliteit, vertelt ze in het zomernummer van AM: “Een giraf heeft een lange nek en overziet vanaf zijn hogere standpunt alles met rust en aandacht. Hij laat ruimte ontstaan tussen waarneming en interpretatie.”
Tegenover die giraffenkwaliteit in ons staat de ‘jakhals’. Die heeft zijn interpretatie meteen klaar, en is goed in verwijten maken, veroordelen, overtuigen, gelijk willen hebben en manipuleren. Als we willen communiceren op de verbindende manier van de giraf dan vraagt dat bewustzijn."

 

Data en aanmelden

Datum:    vrijdag 7 september
Trainer:    Justine Mol
Tijd:          13.00-17.00 uur
Locatie:    Huis van de Antroposofische Vereniging, Boslaan 15, Zeist

Datum:     woensdag 19 september
Trainer:    Bart Landstra
Tijd:           13.00-17.00 uur
Locatie:     Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag

Opgeven: Stuur een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar:
secretariaat@antroposofiemagazine.nl.

 

Kosten

Deelname kost € 49,- per persoon, inclusief koffie/thee/sap

 

AM organiseert deze workshop in de serie Aandacht in ons magazine. Aandacht voor je eigen levensverhaal en belangrijke momenten hierin kunnen je helpen je bewust te worden van jouw reis in dit leven en de mensen en momenten die ons beïnvloeden. Immers alles wat je hebt meegemaakt heeft bijgedragen tot wie en wat je nu bent. 

Eerdere thema's:
straatfotografie
dagboektekenen
leren waarnemen (fenomenologie)