Zomernummer met Remy van Kesteren

Het zomernummer van AM is uit. Het is inhoudelijk weer een afwisselend nummer geworden. Met extra artikelen over kunst, cultuur en vakantie. Heerlijk om in de vakantie rustig te lezen...

In AM deze keer een prachtig interview met harpist Remy van Kesteren over zijn zoektocht naar een eigen muziekgeluid, de invloed van de niet zo stabiele gezinssituatie tijdens zijn jeugd en de ontmoeting met zijn vriendin met wie hij na de zomer gaat trouwen.

 

Zal het basisinkomen bij kunnen dragen aan een eerlijker verdeling van welvaart en meer ruimte voor eigen ontplooiing? Volgens John Hoogervorst niet: "Ook met een basisinkomen blijft de manier waarop we met het eigendom van bedrijven omgaan een vrijbrief voor het najagen van eigenbelang in de economie."

En mocht je nog een interessante reisbezoek willen maken deze zomer, denk dan eens aan het Goetheanum in Dornach (Zwitserland). Op een heuvel onder de rook van Bazel liet Rudolf Steiner een eigentijds theater bouwen. Het groeide uit tot een campusachtig centrum, een huis voor de antroposofie. We spraken drie mensen over hun ervaringen.

En verder onder andere:

  • Loïs Eijgenraam over 'Samen spelen, samen delen'. Waarom vinden wij ‘samen en sociaal zijn’ zo belangrijk?
  • Jaap van de Weg over de basisoefeningen: "Volhouden is een dingetje: als het niet goed met ons gaat, zijn we tot veel bereid, maar als het ons wel goed gaat versloffen dit soort voornemens snel.
  • Verhalen vertellen (niet voorlezen) op de vrijeschool; een bewust pedagogisch middel dat wordt ingezet om de ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen.
  • De geneeskrachtige werking van kamille, een veelgebruikt baby- en kindermiddel, maar wordt als preparaat ook ingezet bij een hoge bloeddruk.

 

Wil je AM voortaan ook thuis thuis in de bus ontvangen? Neem dan nu abonnement.

Voor € 31,95 ontvang je 4 nummers en heb je via MijjnAM online toegang tot nog meer inspirerende artikelen.