De Ware

Studenten van het Liberal Arts Tussenjaar ronden deze maand hun tussenjaar af. 

Julie Perree, studente aan de Vrije Hogeschool, beschrijft haar keuze voor de Vrije Hogeschool.

Rechten, fine art, social work, geneeskunde, filosofie, artificial intelligence, creatieve therapie, bedrijfskunde, geschiedenis, psychologie … Ruim een jaar geleden dreigde ik te verdrinken in de oceaan aan studiemogelijkheden. Ik dobberde erin met mijn roeibootje en wist niet welke kant ik op moest varen. Ondertussen voelde ik mijn bootje zinken; er moest nu echt een keuze gemaakt worden! Ik deed nog verwoede pogingen om het water weg te scheppen, maar tevergeefs. Het was een strijd tegen het water en ik was aan het verliezen. De beslissende dag kwam eraan en ik zat nog midden op die kolkende oceaan van mogelijkheden.
Alles aan mij twijfelde en ik twijfelde aan alles aan mij. Ik had nog slechts een vaag vermoeden waar mijn kwaliteiten lagen en mijn passies en ik waren nog niet aan elkaar voorgesteld. Zij waren voor mij als de ware liefde die ik nog niet tegengekomen was, maar waarvan ik wist dat hij moest bestaan. Ik voelde de lege plek in mijn tweepersoonsbed, maar had nog niet de persoon – de studie dus – gevonden om hem op te vullen. Dat klinkt misschien wat melodramatisch, maar het was voor mij van belang om die ware liefde te vinden, en geen genoegen te nemen met 'wel leuk.' Maar het einde van het jaar naderde en 'wel leuk' was nog steeds mijn beste optie. Toen kwam ik de Vrije Hogeschool tegen. Ik leerde haar kennen op een huisfeestje van een gemeenschappelijke vriend en om maar even in deze termen te blijven; ik zou haar willen beschrijven als mijn tijdelijke grote liefde.
De Vrije Hogeschool was op dat moment precies wat ik nodig had: ik had de drang om in aanraking te komen met nieuwe thema's en zo op zoek te gaan naar mijn interesses en passies. Op de Vrije Hogeschool ben ik voorgesteld aan filosofie en creatief schrijven en daarmee bezig zijn voelde als thuiskomen. Ik leefde op, want filosoferen en schrijven was verademend voor me. Ondertussen ben ik heel wat verhalen en filosofische gesprekken verder en heb ik besloten om Creative Writing te gaan studeren. De lege plek is opgevuld.