Durven dromen in Praag

Na drie maanden intensief zelfonderzoek, veroveren studenten van het Heroriëntatietrimester (HOT) de wereld, te beginnen bij de mooiste stad: Praag!

Dwars door een dicht bos, klimmend over de bergen en struinend door het historische centrum van Praag, zoeken de HOT-studenten van de Vrije Hogeschool hun eigen weg. Die wordt niet bepaald door toeristische bezienswaardigheden, maar door hun toekomstdromen… Elke student heeft na drie maanden intensief zelfonderzoek een beeld gecreëerd over hoe hij of zij wil leven. Wat voor huis, wat voor relatie, wat voor vrienden, wat voor werk? Wat wil je betekenen in de wereld? En welke studie hoort daarbij?

De grote vragen dus. Beetje bij beetje kwamen de antwoorden. Op toepasselijke plekken in en om Praag vertelden de studenten hun dromen voor het eerst in hun volle omvang aan elkaar. Zo verover je een stad, zo verover je je toekomst.  Volgende week sluiten deze nieuwe vrienden hun drie maanden durende programma af. Voor hun nieuwe studies staan ze al ingeschreven.

 

HET HERORIËNTATIETRIMESTER (HOT)

Een goede studie kiezen na je middelbare school is voor veel studenten meer dan moeilijk. Ze voelen de druk om een studie te kiezen, zonder dat ze echt weten wat ze willen. Dat kunnen veel van hen ook niet weten, want ze weten nog onvoldoende wie ze zijn. Waarin verschillen ze van anderen? Wat is hun levensfilosofie? Wat zijn hun mogelijkheden en hun onmogelijkheden?  Gevolg: een verkeerde studiekeuze, een zware studietijd en in veel gevallen: voortijdig stoppen.

Speciaal voor deze studiestoppers heeft de Vrije Hogeschool sinds een paar jaar een intensief programma: het Heroriëntatietrimester (HOT). In drie maanden onderzoeken de studenten hun talenten en bijzonderheden, hun levensfilosofie, hun verleden en dat wat ze echt willen in het leven. Dat gaat al snel over veel meer dan een studie alleen. Wat voor vrienden heb je nodig, wat voor kamer, welke stad past bij je en hoe zit het in de liefde? Om succesvol te studeren moet je allereerst gelukkig zijn.