Masterclass Levenskunst

Woensdag 9 mei ronden onze huidige cursisten de Masterclass Levenskunst af. Tweewekelijks hebben zij zich, 16 woensdagen lang, verdiept in de levenskunst boven de 55 jaar. In verschillende werkvormen biedt de masterclass handvaten om toekomstige keuzes te wegen en kennis te vergroten over levensfilosofie en levenskunst. Enkele cursisten delen hun ervaringen...

Op 3 oktober 2018 start weer een nieuwe Masterclass Levenskunst. Meer informatie vind je hier.

 

Masterclass Levenskunst – “Dat bleef niet bij theorie alleen.”

In de Masterclass Levenskunst heb ik een prachtig overzicht gekregen van de levenskunstfilosofie van de Griekse Oudheid tot nu. Dat bleef niet bij theorie alleen. Het was heel verrassend hoe, met behulp van de verwerkingsopdrachten, ook filosofen van lang geleden inspirerend kunnen zijn voor de tegenwoordige tijd en bovenal natuurlijk voor mezelf, voor mijn eigen leven.

De vele oefeningen en vragenlijsten gaven me een helderdere blik op het werk dat achter me ligt, een soms andere kijk op het dagelijks leven nu en een mogelijk andere manier van omgaan daarmee. Ze hebben me meer inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, in mijn wensen, maar ook wat ik achter me wil laten en wat ik wil ontwikkelen voor de toekomst.

Het reflectief en autobiografisch schrijven droegen bij aan het geven van een bedding voor wat nieuwe plannen voor de toekomst zouden kunnen zijn, juist vanuit een bredere kijk op mijn verleden en heden.

Literatuuronderzoek (het lezen van een roman) en kunstwaarneming (in een museum) op basis van Art Based Learning openden nieuwe mogelijkheden om kennis op te doen met betrekking tot mijn eigen leven en mijn kijk op de wereld.

Onmisbaar hierbij zijn je medecursisten: het luisteren naar elkaar en het uitwisselen van ervaringen vormden voor mij een belangrijk onderdeel van de Masterclass.

 

Bekijk ook het interview op de website  voor meer ervaringen van onze cursisten.